Sledujte nás:

Bramborové šišky s máslem a mákem

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 3371 kJ

Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 133, SAFA (g): 8, Cukry (g): 21, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a necháme vychladnout. Studené brambory umeleme nebo jemně nastrouháme, přidáme k nim sůl, rozmíchaná vejce, prosátou krupici a hrubou mouku a dobře propracujeme v tužší těsto. Z těsta vyválíme silnější prameny a rozkrájíme je na díly, z kterých vyvalujeme tenčí šišky. Šišky vkládáme do vařící mírně osolené vody a zvolna vaříme. Uvařené a okapané šišky posypeme moučkovým cukrem, mletým mákem a přelijeme rozpuštěným máslem.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 03. 2012 14:09
Proč je v receptu uvedená strouhanka? Při zpracování těsta už uvedená není...
10. 01. 2012 21:13
KDO RÁD SLADKÉ TAK VÝBORNÉ

Naši partneři